Terapi med børn og unge

Jeg har mangeårig erfaring med at hjælpe børn & unge, der udfordres af livet. Jeg har blandt andet været fast tilknyttet et gymnasium gennem 10 år. Jeg har altid fokus på at inddrage barnets / den unges familie eller netværk.


Mange børn og unge oplever, at de skal finde fodfæste i en sammensat familie og lever i en tid med høje krav til deres præstationer i skole og fritid. De ser så mange billeder i reklamer og sociale medier, som får dem til at føle sig forkerte og udvikle mindreværd.

Nogen reagerer med perfektionisme og meget høje indre krav. En tilstand, der med tiden kan føre til angst, stress, depression og selvskade.

Andre giver nærmest op og trækker sig fra skolens pres og sociale sammenhænge.


Når jeg møder et ungt menneske, der har det svært, vil jeg forsøge at involvere enten familie, lærere eller andre voksne fra netværket. Problemer skal løses med støtte fra de nærmeste relationer og ikke individuelt. Jeg vil også arbejde med følgende temaer, alt efter den unges behov:

- Styrke selvværdet

- Arbejde med identitet og relationer

- Konkrete ideer til hverdagen

- Omdanne negative tankemønstre til mere positive tankemønstre

- Tale om følelser og om, hvordan man kan udtrykke, forstå og regulere følelser

- Nærme sig det, man er angst for i rolige omgivelser (angst-eksponering).


MetoderI samtaler med teenagere og unge, tager jeg jævnligt flere metoder i brug.

Jeg anvender fx afspændingsøvelser, vejrtrækningsøvelser, fortælleøvelser og eksponeringsøvelser. Eksponeringsøvelser handler om gradvist at hjælpe den unge til at nærme sig det, han / hun er bange for. Denne form for øvelser er effektive til at arbejde med angst.